PA Previous Mcq's

 

 


(Note : if u find any mistake or if u remember any other questions except below ping me in below chat I will update it )

51.Drawbacks or disadvantages of Big Data
Following are the drawbacks or disadvantages of Big Data:

 

//i didn't remembered the options so prepare with below options

Ans:
➨Traditional storage can cost lot of money to store big data.
➨Lots of big data is unstructured.
➨Big data analysis violates principles of privacy.
➨It can be used for manipulation of customer records.
➨It may increase social stratification.
➨Big data analysis is not useful in short run. It needs to be analyzed for longer duration to leverage its benefits.
➨Big data analysis results are misleading sometimes.
➨Speedy updates in big data can mismatch real figures

52.In python section qn is

Print(‘TCS’+8)

 

Options

 

  1. TCS 8

  2. TCS8

  3. None

  4. Error

 

Ans : 4

53.When tcs was established ?

 

Ans : 1968

54. Object includes ?

Options

  1. attributes

  2.behaviour

  3.both

  4.None

Ans : 3

55.Agile principle

 

Options

  1. Leadership over management

  2. Management over management

  3. Adaptive over prescriptive

  4. Prescriptive over adoptive

  5. Customer colloborative over contrort negotiation

  6. Contrort negotiation over customer collaborative

 

Ans : 1,3,5

 

 

56.Caption tag is used with …

 

Options

  1. Image

  2. Table

  3. Both

  4. None

Ans : 3

 

57.Tcs values are

 

Ans: Integrity , Leading change , Respect for individual , Excellence , learning and sharing.

 

58.We will be fair ,honest, transparent and ethical in our conduct; everything we do must stand the test of public scrutiny ? this refers to which value ?

 

Ans: Integrity

 

59.To increase the size of a column in SQL.. ?

 

Ans : ALTER TABLE table_name MODIFY column_name datatype(new_size)

60.In unix section qn is

S=0 {s=s+$2}

 

Options

  1. Avg of second column

  2. Sum of second column

  3. ….

 

Ans : 2

61.Is caption rage used to give table a caption … ?

 

Options

 

  1. True

  2. False

 

Ans : True

62.Text-align:justify… ?

 

Options

 

  1. Left

  2. Right

  3. Center

  4. None of these or (crt answer [Stretches the lines so that each line has equal width])

 

Ans : 4

63.If a client become informal to you then what will you do… ?

//partially same meaning options , not exactly same

Options                      

  1. you will tell your hr

  2.  will be informal with him

  3. will him to be formal

  4.  you will ignore it and will not send any stickers

 

Ans : 3

 

64.One question from plsql  was” the upward to lower flow in a loop is …. ?”

 

Options

  1. inverse

  2. reverse

  3. bakward

  4. none

 

Ans : 2

 

 

65.If you are in between you assessment and your manager told you to attend the call what you will do… ?

//partially same meaning options , not exactly same

 

 Options

 

  1.  say him politely that you will attend the call after your assessment

  2. you will ignore it

  3. you will tell him that you are doing your assessment

  4. will not attend the call

Ans : 1

 

 

66. a:link,a:visited {

background-color : red;

}

a:hover {

background-color : green

}

<a href = "abc.html">Click me </a>

 

Options

 

1.will create a button having background color red

2. will create a link having background color red and on moving the pointer background color will be green

3.will create a link having background color green

4. will create a button having background color red and on moving the moving the pointer color will change to green

 

Ans:2

 

 

67.SQL Query used to search details based on the 1st character in a column..?

 

Ans : Select * from table_name where name like ‘(char)%’;

 

 

68.Unix command to remove duplicates in line .. ?

 

Options

 

  1. sort –u

  2. sort unique

  3. uniq

  4. unique

 

Ans : 1

 

 

69.What is output of below commands.. ?

 

grep –o cat animal.txt

grep ‘cat’ animal.txt

 

Options

 

  1. cat cat

  2. Cat Cat

  3. None cat

  4. Idk

 

Ans : 1

 

 

70.Question from javascript section ,”var x=100+5**3 ? “

 

Options

 

  1. 125

  2. 225

  3. NAN

 

Ans : 2

 

 

71.File and directory permission access will be done by which command … ?

 

 

Ans : chmod

 

 

72.What is purpose of type and rowtype ..?(from plsql section)

 

Ans: TYPE provides datatype of a variable and ROWTYPE provides record type that represents a entire row of a table or view or columns selected in the cursor

 

 

73.Which tag is used to emphasize the text.. ?

 

Options

 

  1. <b>

  2. <strong>

  3. <emph> or <em>

  4. ..

 

Ans : 3

74.On update cascade ensures what .. ?

 

Options

 

  1. Data integrity

  2. Normalization

  3. Materialized

  4. All

 

Ans : 1

 

 

75.Flow of information in R10.. ?

 

Options

 

  1. Primary -> Secondary -> KT

  2. Secondary -> Primary -> KT

  3. KT -> SECONDARY -> PRIMARY

  4. ….

 

Ans : 3

 

 

76.Mobile devices connect with GPS and camera of our phone… ?

 

Options

 

  1. True

  2. False

 

Ans : 1

77.Delete lines from ‘this’ file .. ?

 

Options

 

  1. Sed/’this’/d file

  2. Delete –f this file

  3. Sed/this/file

  4. Sed/this/d file

 

Ans : 1

 

78.String ‘llp’ file case insensitive.. ?

 

Options

 

  1. Grep –i ‘llp’ file.txt

  2. Grep –wi ‘llp’ file.txt

  3. Grep –w ‘llp’ file.txt

 

Ans : 1

 

 

79.<p>top news </p>

<blockquote url: hindu  news…. Com</blockquote>

 

Todays news block quote display or not ?

 

Options

 

  1. True

  2. False

 

Ans : True

 

©2018 by The real one. Proudly created with Wix.com