PA Feb13 Mcq's

 


(Note : if u find any mistake or if u remember any other questions except below ping me in below chat I will update it )

1.Which is not inline in html ?

 

Options :

 

  1. <hr>

  2. <br>

  3. <img>

  4. <a>

 

Ans : 1

 

 

2. Compress file in unix .. ?

 

Options :

 

  1. Compress

  2. Comp

  3. Zip

  4. gzip

 

Ans : 3,4

 

3.Pattern match at beginning of file ?

 

Options :

 

  1. Pat^

  2. Pat$

  3. $pat

  4. ^pat

 

Ans : 4

 

 

4.Length of longest file .. ?

 

Options :

 

  1. Wc -cl

  2. Wc –L <filename>

  3. ..

  4. ..

 

Ans : 2

 

 

5.Array in javascript.. ?

 

Options :

 

  1. List form

  2. Tuple form

  3. Dictionary form

  4. None of these

 

Ans : 1

 

6.Color in html not valid .. ?

 

Options :

 

  1. Color: darkblue

  2. Color :#000ff

  3. Color : rgb(0,0,255)

  4. Color :blue

 

Ans : 2

 

 

 

7.<img url="sky.jpg" width="100" height="100" opacity="0.25".. ?

 

Options :

 

  1. Display width and height with low opacity

  2. Display width nd height

  3. Display image with width and height

  4. None of these

 

Ans : 3

 

 

8.Some challenges in Artifical Intelligence ?

Options

  1. cost  

  2. common sense

  3. Technology

  4. All

Ans : 4

 

9.Appearence of <ins> tag ?

 

 

Options :

 

  1. Italics

  2. Underline

  3. Bold

  4. Unformatted

 

Ans : 2

 

 

10.A link can be image or any other html element ?

 

Options

 

  1. True

  2. false

 

Ans :1

 

11.Sort file1| uniq –u

 

Options :

 

  1. Sort the file name file 1 and diplays distinct lines

  2. Find unique lines and sort

  3. Command has syntax error

  4. Sort the file and display duplicate lines

 

Ans : 1

 

12.Judging others based on our culture.. ?

 

Ans : Ethnocentrism

 

 

13.Tcs establised year 1968

 

 

14.Kadane algorithm is used to find.. ?

 

 Options

 

  1. Maximum sum subsequence in an array

  2. Maximum sum subarray in an array

  3. Maximum product subsequence in an array

  4. Maximum product subarray in an array

 

Ans : 2

 

 

15.Why we use dynamic Programming  approach  ?

 

Options

 

  1. When we need an optimal Solution

  2. The solution has optimal substructure

  3. The given problem can be reduced to the 3-SAT problem

  4. Its faster than Greedy

 

 

Ans : 2

 

 

 

16.Decling help .. ?

 

Options :

 

  1. Ignore help

  2. Words are imp no need anything

  3. Not decline at first

  4. Politely tell that you are busy and you will call later

 

Ans :  4

 

 

 

17.Study of algorithms that automatically learn itself ?

 

Options

 

  1. Artifical Intelligent

  2. Machine Learning

  3. Deep Learning

 

Ans : 2

 

 

18.Transiation phase ?

 

Options

 

  1. Primary -> Secondary -> KT

  2. Secondary -> Primary -> KT

  3. KT -> SECONDARY -> PRIMARY

 

Ans : 3

 

 

 

19.Which algorithm will gives best performance when array is half or almost sorted ?

Options

  1. Insertion sort

  2. Quick sort

  3. Merge sort

  4. Selections sort

Ans: 1

 

 

 

20.Client sharing memes..what to do ?

 

Options

 

  1. Paul should be task oriented and polite and ignore

  2. Complain to HR becz its informal..

  3. Sending memes as reply nd be friendly..

 

Ans : 1

 

 

21.Query to delete primary key constraints .. ?

 

     Ans : Drop

 

 

22.In which normalization from transitive dependency.. ?

 

Ans : 3nf

 

©2018 by The real one. Proudly created with Wix.com