PA Previous Mcq's

(Note : if u find any mistake or if u remember any other questions except below ping me in below chat I will update it )

 

1.Tcs had won the mega partner excellence award in ?

Options:

  1. 2007

  2. 2017

  3. 2018

  4. 2008

 Ans: 2

​​

2.Two A's of effective writing ?

Ans: accurate and accessible

3.Details provided in the signature of email ?

Options

  1.  Name email

  2.  phone number

  3.  Role

  4. address

Ans : 1,2,3

​​

4.Some challenges in Artifical Intelligence ?

Options

  1.  cost  

  2. common sense

  3. Technology

  4. All

Ans : 4

5.Fastest Sorting alogithm ?

Options

  1. Heap

  2. Merge

  3. Bubble

  4. Selection

Ans: 2

6.which is the not dynamic programming ?

Options

  1. 0 1 knap sack

  2. Greddy algorithm

  3. Primes algorithm

  4. None of these

Ans: 3

​​

7.Which algorithm will gives best performance when array is half or almost sorted ?

Options

  1. Insertion sort

  2. Quick sort

  3. Merge sort

  4. Selections sort

Ans: 1

​​

8.To copy two files in a new files ?

Ans: cat file1 file 2 > file 3

9.To sort the records from large to small number and print the largest number ?

Ans: Option with Desc limit 1

10.Syntax of background image in css ?

Ans: background-image

 

 

 

11.All html tags have closing tags ?

Ans: false

13.what is command for order list with roman number ?

Ans: <ol type='I'>

14.Which is not css unit ?

Options

  1. em

  2. ut

  3. %

  4. px

Ans: 2

15.Cloud computing provides virtual and storage adta. They can access our data or not ?

Ans: True

16. if[-r & 2]

Ans: is which contains right expresion in options

 

17. Grep tata.*services$

//this is multiple answer qn

 

Ans : which has tata --  service – may contain anything like consultancy , conference etc..

 

 

 

18. To remove a folder  which have a files

 

Options:

 

  1. rm –rf

  2. rmdir –l

  3. rmdiv

  4. rm

 

Ans: 1

 

 

19. Grep –v java

// multiple answer qn 2 options are correct

 

Ans: options which doesn’t contain the java word in the line is the answer

 

 

20.What type of join in below statement..?

 

Select column_name(s) from table1 T1 , table2 T2 Where condition;

 

Options

 

  1. self join

  2. inner join

  3. outer join

  4. Left outer join

 

Ans: 1

 

 

 

21. Plsql question with global variables and local variables

 

Options

 

  1. 95,95

  2. 95,195

  3. 195,195

  4. Error

 

Ans : 4

 

 

22. Being objective in writing skills means

 

Figuring out accurate facts and something

Figuring out facts but not personal views

Assuming stereotypical information

 

Options

 

  1. 1,2

  2. 1,3

  3. 1,2,3

  4. 2,3

 

Ans: 1

 

23. How many types of indices are present in sql server ?

 

Options

 

  1. 1

  2. 2

  3. 3

  4. 4

 

Ans: 2

 

24. p{

      color:green

     }

     <p>xyz</p>

     Paragraph is printed in which color

 

     Options

   

  1. Green

  2. Red

  3. Blue

  4. Black

 

Ans : 1

 

25. While making the help document for the ABC application or something which factors should be in consideration ?

 

Options

 

  1. User experience

  2. Technical knowledge

  3. Gender

 

Ans : 1,2,4

 

 

26. Emphasing the text in html … ?

 

Ans : <em>

 

27. Tag which is not for formatting text ?

 

Options

 

  1. <b>

  2. <p>

  3. Strong

  4. <del>

 

Ans : 2

 

 

28. Judging others based on our culture.. ?

 

Ans : Ethnocentrism

 

 

29. Algorithm category.. ?

 

Optitons

 

  1. Minimum coupling and increase cohesion

  2. Maximum coupling and decrease cohesion

 

Ans : 1

 

 

 

 

 

30. Rio weekly celebrate because … ?

 

Ans : Aimed to improve System support operation

 

31. Computer algorithm which learns using  previous result .. ?

 

Options

 

  1. Linear regression

  2. Numerical regression

  3. Maturity Thinking

  4. Classification

 

Ans : 4

 

 

32. The production logs can be shared with the concerned team after appropriate ?

 

Options

 

  1. Data masking

  2. Review

  3. Approval

  4. None

 

Ans : 3

 

33. Sql command to drop the column in specific table.. ?

 

Ans : alter table tablename drop column columnname

 

 

34. Sql command correct syntax to check between the values .. ?

 

Ans : BETWEEN val1 and val2

 

35. Duplication of code is the root cause of problem in dp ?

 

Ans : True

 

36. What is difference between private and public cloud ?

 

Options

 

  1. Deployment location

  2. Hardware

  3. Software

  4. All the above

 

Ans : 1

 

37. which is the invalid field in HTML5 ?

 

Options

 

  1. Day

  2. Date

  3. Datetime

  4. Month

 

Ans : 1

 

38. Which is invalid escape sequence in javascript ?

 

Options

 

  1. /r

  2. /b

  3. /f

  4. /e

 

Ans : 4

 

 

39.  which is the invalid command in sql ?

 

Options

 

  1. Revoke

  2. Join

  3. Fetch

  4. Like

 

Ans : 3

 

40. which of the method is used by humans while making judgements ?

 

Options

 

  1. Program based

  2. Step by step

  3. Intuitive based

  4. Conscious

 

Ans : 3

 

 

41. The field that investigates in intelligence is

 

Options

 

  1. Cognitive science

  2. History

  3. Psychology

  4. Sociology

 

Ans : 1

 

 

 

 

 

42. what is the exit condition … plsql ?

 

Ans : exit when SQL%NOTFOUND

 

43. What is minimum number of disks RAID ?

 

Options

 

  1. 4

  2. 2

  3. 3

  4. 5

 

Ans : 3

 

 

44. One power and one neutral wire is know as

 

Ans : Single phase

 

45. Which is valid  mode of operation in vi editor ?

 

Options

 

  1. Typing mode

  2. Command mode

  3. Append mode

  4. Open mode

 

Ans : 2

 

 

46. you have created a shell script and wants to run the script . what should you do before trying to run the script ?

 

Options

 

  1. No action required

  2. Compile the script……….

  3. Update the execute permission of the script…

 

Ans : 3

 

 

47. class A

    {

      Final a;

      System.out.println(a);

     }

     ….

     Ans : error in line 3

 

 

48. To find length of the string

       String a;

      

      Ans : a.lenght();

 

 

49. class Box{

       …..

}

Class solution {

Box box[]={b1,b2,b3,b4,b5};

For(int i=0;i<box.length();i++)

}

 

Ans : error // bocz we should use box.length

50.Advantages of cloud services are

 

//i didn't remembered the options so prepare with below options
Ans:  (No Hardware Procurement required, Space for hosting equipment is not required, low Cost for technicians who maintain Hardware, Security)

 

 

©2018 by The real one. Proudly created with Wix.com