PA march 2 Mcq's

(Note : if u find any mistake or if u remember any other questions except below ping me in below chat I will update it )

1.Procedure can be called in how many ways

 

  1. automatically called

  2. called from select stmt

  3. using execute command

  4. from other plsql block

 

Ans: 1&3

 

2.What will happen

 

(Plsql code)

Exit when (c1%rowcount>5) or (c1%notfound)

 

Ans:  terminate loop when row count is greater than 5 or when no data found

 

3.How to print server output on terminal ?

 

  1. set dbms output on

  2. set output on

  3. set serveroutput on   

 

Ans: 3

 

4.When TCS was established?

 

Ans :1968

 

5.Which of following required high maintenance cost?

 

Ans :Native apps

 

6.Videos uploaded on YouTube every minute?

 

  1. 100

  2. 80

  3. 50

  4. 30

 

Ans: 300(but not in option may be answer is 100)

 

7.Computer algo which learns using previous result ?

 

Ans :Classification

 

8.Drawback of distributed computing?

 

  1. increased computing speed

  2. increased cost of man power

  3. -----

  4. none of above

 

Ans :2

 

 

9.What to consider while creating help document for newly introduced search engine in ABC site ?

 

  1. Technical knowledge

  2. gender

  3. interest of user

  4. experience

 

Ans : 1,3&4

 

10.Project status report includes which of following?

Which fields included in IBC?

  1. Introduction, body, conclusion

  2. Introduction, body, cohesion

  3. Introduction, body, concern

 

Ans: 1

 

11.Purpose of writing is expressed by which type of question?

 

  1. When

  2. How

  3. Why

  4. Who

 

Ans: 3

 

12.Paul is going to his brothers wedding....what should he exclude in his draft leave mail ?

 

  1. Details of wedding and traveling back to office

  2. Reason for leave and return date

  3. Current project status and ......

  4. ----

 

Ans:1

 

13.Advantage of SOLID principle?

 

  1. robust

  2. flexible

  3. less cost of maintenance

  4. less cost of ....

 

Ans : 1 &2

 

14.Design principle are used because ?

 

  1. Extensible, reliability and flexibility

  2. Extensible and reliability

  3. Extensible and flexible

  4. ---

 

Ans : 1

 

 

15.To print first line from file1.txt use,

 

  1. echo $1 file1.txt

  2. awk 'NR==1' file1.txt   

  3. head -1 file1.txt     

  4. sed -n '1p' file1.txt 

 

Ans : 2,3,4

 

16.To change permission of file or director which command is used ?

 

Ans : chmod

 

17.What is output of below command

awk 'BEGIN{s=0 while(s<55){print s; ++s}}'

 

1) prints 0 to 54 number

2) prints 0 to 55 number

3) syntax error.     

4) infinite loop

 

Ans : 3

 

18.To count only words from which command is used ?

 

1) wc filename

2) wc -w filename

3) wc -word filename

4) --

 

Ans :2

 

 

19.Svg is used for  ?

 

1) drawing lines , graphics etc.   

2) for sound to pause, play etc

3) --

4) –

 

Ans :1

 

20.<span> is used for ?

 

1) to select inline block

2) to style element from block. 

3) --

4) –

 

Ans :2

 

 

21.Which property is not applicable for paragraph ?

 

1) float

2) border

3) margin

4) font-family

 

Ans : 1

 

 

22.Which block of code will be executed ?

 

1) p{

 <!-- comment

color: red;

}

2) p{

 /* comment */        

color: red;

}

3) p{

 // comment

color: red;

}

4) p{

 # comment

color: red

}

 

Ans :2

 

23.Which of below block is used to style  xplore <h1> tag ?

 

1) h1{.....}

2) xplore.h1{.....}

3) .h1{....}

4) h1.xplore{....}

 

Ans : 4

 

 

24.<p class="abc"></p>

 

<script>

var x ;

document.getElementByClass("abc").innerHTML = x;

</script>

(Value of x is NaN)

 

What is output of code ?

1) NaN

2) 0

3) 1

4) error

 

Ans :1

 

25.JavaScript run using ScripEngine ?

 

  1. True

  2. Flase

 

Ans : True

 

 

26.Difference between primary key and foreign key ?

 

1) primary key is only one and foreign key may be one or more

2) primary key  is unique and foreign key can be duplicate

3) primary key can't null and foreign key can be null

4) –

 

Ans :1,2,3

 

27.Output of below code

Id number(20)

Name vharchar2(30)

Salary number(5,2)

 

Insert into catagory values(2, 'polo', 1200.99);

 

1) successfully inserted

2) sql error

3) syntax error of insert

4) ---

 

Ans :3

 

28.Truncated command can't be used with where clause .. ?

 

  1. True

  2. False

Ans : True

 

 

 

29.Which are the types of conditional statements in plsql ?

 

1) IF THEN END IF

     IF THEN ELSE END IF

     IF THEN ELSEIF END IF

 

2) IF THEN END IF

     IF THEN ELSE END IF

     IF THEN ELSIF END IF

 

3) IF THEN END IF

     IF THEN ELSE END

     IF THEN ELSEIF END

 

4) IF THEN END IF

     IF THEN ELSE END

     IF THEN ELSIF END

 

Ans :2

 

 

30._is also known as static variable.. ?

 

1) class variable   

2) instance variable

3) local variable

4) all of above

 

Ans :1

 

31.Predict output of program

 

char ch=127;

ch++;

System . out . println(ch+" = "+(int)ch);

 

1) compilation error

2) ? = 128

3) garbage value = 128   

4) none of above

 

Ans :2

 

 

32.Predict output of program

 

String s[] = {hybernate, java, o....}

Arrays . sort(s);

for(String k in s)

{

     System . out . println(k);

 }

 

 1) java hybernate o.....

 2) hybernate java o...        (Right)

 3) hybernate o... java

 4) o.... java hybernate

 

33.Predict output of program

 

String str = "I like JAVA";

 

System . out . println(str . length());

 

1) 12

2) 11   

3) 10

4) 9

 

Ans : 2

 

34.Which operator gives result if no condition satisfies.?

 

1) IN

2) OR

3) NOT

4) AND

 

Ans :3

35.Which is not the correct declaration ?


1.int a_1
2.int 1_a
3.int A1
4.None

Ans: 2

 

36.S=S+$2.. ?


1.avg of second column
2.sum of second column
3...
4.None

Ans: 2

 

©2018 by The real one. Proudly created with Wix.com